Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2010 13:36 - Гледка на паркирали автомобили по тротоари и зелени площи - "Младост"-София
Автор: pepybg Категория: Други   
Прочетен: 1801 Коментари: 2 Гласове:
1



А ето и един от основните проблеми на квартал "Младост"-София  - претоварената улична мрежа и острия недостиг на паркоместа:

image

За съжаление тази гледка на паркирали автомобили по тротоари и зелени площи е вече обичайна за квартала. Като резултат - разбити тротоари, разорани тревни площи, кални улици, хората са принудени да ходят по уличното платно. В проекта на плана не се вижда и опит да се реши този проблем, дори напротив със строежа на нови сгради, проблема ще се задълбочи още повече и неговото решаване ще става все по-невъзможно. Но явно това не ги е грижа!

image

Младост-1,
кв.1а,1б,1д
около блокове
29, 29а, 30, 30а
image

Младост-3,
кв. 3а
между бл. 366, 365, 373
image

Младост-1,
кв.10, УПИ X,IX,IV
карето между блокове
3, 4, 5, 6, 9, 7
image






Гласувай:
1



1. deteidiot - За съжаление проблемът не е само на Младост
13.01.2010 14:18
В повечето квартали няма къде да се паркира, защото непрекъснато изникват нови блокове и кооперации и новодомците си идват и с колите. В новите сгради има подземни гаражи, но повечето от тях не се използват, защото трябва да бъдат закупени отделно от апартамента. И така се получава, че човек, за да си паркира колата пред собвствения си блок е невъзможно, а трябва да обикаля и да пакирка по тротоарите и зелените площи. А после ще искат и да плащаме, за да си паркираме в кварталите, вместо да задължат строителните фирми да включват задължително безплатни паркинг места в плановете на новите сгради.
цитирай
2. pepybg - Нетърпимост към такива хора от нас гражданите!
13.01.2010 14:41
Аз съм млад човек който иска да живее в родния си подреден и чист град!Вместо такъв, всеки ден се сблъсквам с този проблем, който затруднява всички , майки с деца и колички, пенсионери и инвалиди.Каква е тази селяния, недоумявам от къде дойде тази мода да нагазиш в калтта за да си влезеш в колата или да я паркираш в кална локва!Нямало място за паркиране?Добре, но защо трябва да си вози всеки сам задника?Има метро.Има платени паркинзи.Ами давате ли си сметка, че тези тревни площи станаха кални изорани терени.Къде според теб ще играят нашите деца, моите твоите даже и на оня който паркира там?Няма оправдание.Проблема е че институциите нехаят.Но гражданското общество в България сега се създава и така чрез граждански контрол трябва да бъдат притискани институциите да си вършат работата.А на тях ние сме им работодатели, ние им плащаме заплатата ти, аз и др.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pepybg
Категория: Регионални
Прочетен: 320906
Постинги: 147
Коментари: 83
Гласове: 227