Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2010 16:39 - Информация за Столичен инспекторат към Столична община - Сектор "Контрол по паркирането" (КП)
Автор: pepybg Категория: Други   
Прочетен: 2924 Коментари: 1 Гласове:
0



Столичен инспекторат - функции:

Столичен инспекторат е звено на общинска бюджетна издръжка при Столична община. Неговата задача е да осигурява и подпомага изпълнението на контролните функции на Кмета на Столична община, на чието пряко подчинение е.

Съгласно правомощията си, Инспекторатът реализира контрол по спазването от страна на всички юридически и физически лица на територията на Столична община на нормативните актове на Столичен общински съвет, на законите и подзаконовите нормативни актове, както и на договори, по които страна е Столичната община, когато такива функции са му възложени от Кмета на Столична община или от Столичен общински съвет. Същевременно с това, Инспекторатът съдейства в рамките на правомощията си и на всички лица на територията на Столична община при предотвратяване на нарушения или преодоляване на последиците от нарушения на нормативно установения ред. Изпълнявайки функциите си, служителите на Инспектората осъществява текущ, превантивен и последващ контрол, дават писмени предписания, следят за изпълнението им и осъществяват административно наказателна дейност по предвидения законов ред.

Задачите си Инспекторатът изпълнява самостоятелно или във взаимодействие с други общински и държавни органи. При изпълнение на задълженията си служителите на Инспектората могат да изискват от общинската администрация, районните администрации, общинските предприятия и търговските еднолични акционерни дружества с общинско участие да им предоставят необходимата информация, документация, становища, както и всяко друго необходимо съдействие.

http://inspectorat-so.org/index.php?option=com_content&view=article&id=47&Itemid=54

Сектор "Контрол по паркирането" (КП);

Началник сектор КП
Полина Славчева Асенова

http://inspectorat-so.org/index.php?option=com_content&view=article&id=113%3A2009-11-12-10-45-31&catid=901&Itemid=55



Тагове:   община,   контрол,


Гласувай:
0



1. анонимен - По отношение на констативен протокол № 11-0009599 / 20.07.2011
20.07.2011 11:29
Бях изпратил сигнал за запушени канални шахти и немита улица "Неофит Рилски" . Днес ме посети инспектор Величка Ненчева с колежката си Славка Лазарова. Страшно ме трогна бързата и загрижена реакция на моето писмо до Общината.
Ами стъпете на врата на гадната мутренска фирма "Титан" да си чисти каналите в нашия град !!! И браво на Вашите инспектори. Само им дайте по-големи права да се справят с нередностите ! Благодаря ! Георги Стоилков
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pepybg
Категория: Регионални
Прочетен: 320838
Постинги: 147
Коментари: 83
Гласове: 227