Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2010 12:45 - Какво е "зелена площ" според Столична община? Наглостта на една жена!!!
Автор: pepybg Категория: Регионални   
Прочетен: 4926 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 08.12.2010 16:37


 Автор на снимката и текста:Anelia

Прочетете внимателно текста, който мен ме възмути и затова реших да го публикувам тук.Докато сред нас има хора с такова мислене и действия, няма как да се променят нещата към по-добро!Но стига толкова, прочетете текста и си направете изводите сами.

"Във връзка с констативен протокол № КП-10-0033202 от 03.12.2010 г. съставен от старши инспектор Даниела Зъмкова за паркиран в ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ автомобил в ж.к.Надежда до бл.105, прилагам снимков материал за площите, които според инсп.Д.Зъмкова са ЗЕЛЕНИ: Както може да се уверите въпросните "зелени площи" са просто една кална площадка, върху която живущите от вх.А и вх.Б от бл.105 са принудени да паркират автомобилите си. Принудени, защото от 2 г. са изцяло лишени от парко места за местодомуване на личните си автомобили. Въпростите констативни протоколи се поставят и когато колите са паркирани на самата улица до блока - ул.Царевец и когато са паркирани върху калния терен до блока. От 15 години на въпросния терен не е имало трева за да може да се нарече "зелена площ" и то не поради паркиралите амтомобили, а поради силно занижените грижи от страна на общината за инфраструктурата до блока. При положение че тези два входа имат около 30 автомобила и собствениците им плащат за тях и данък МПС в общината и данък сгради, МОЛЯ посочете място където да държат автомобитите си!!!!"

Ами нали такива като теб Anelia са направили тази зелена площ в разорана картофена нива.Винаги ми е било интересно малоумието на такива хора да нагазиш в калта, за да си влезнеш в колата?Тук изцяло подкрепям и адмирирам действията на Инспектората - район "Надежда".

image

Публикувам и друго мнение:

"Това щеше да бъде прекрасна зелена полянка, ако не бяхте решили да я превърнете в паркинг.
Като няма место пред балкона ви , ще си намерите такова на улицата ако трябва и на две преки от вас - както е в цивилизованите страни!!!

Паркирането по тротоари, зелени площи и детски площадки трябва да бъде изкоренено със солен глоби от съзнанието на родния водач на МПС!!!
Общината не е длъжна да ви осигурява парко места - разберете го !! Това си е ваша грижа
Автомобила и поддръжката му (което включва и место за паркиране) е лукс, който не може да си го позволи - ходи пеш !!!

Браво на инспектората!"

Аз бих допълнил:Всичко на този свят се плаща.ПЛАТИ СИ ЗА ПАРКИНГ!!!

Публикувам и отговора на  РИ "Надежда":

"Началника на РИ "Надежда" Ви информира, че в следствие от мнокократното паркиране на автомобили, зелената площ се е превърнала в кална такава , калта се разнася по пътната настилка, за почистването на която плащат всички данъкоплатци.Нарушителите ще бъдат постоянно санкционирани,съгласно нормативните  наредби.

С уважение:Д.Денчев"




Гласувай:
2



1. анонимен - neli
06.12.2010 13:01
Много едностранчиво разсъждаваш Пепи. Инфра структурата на града не отговаря вече на големия брой автомобили. Никога обаче при строителството на блокове не е мислено за парко места на автомобилите на хората .Не може да караш хората да паркират на няколко преки,защото те си плащат достатъчно много данъци за това че притежават автомобили. Само че тумбаците от общините никога нямат пари за инфраструктурата на града. Автомобила е необходимост -а не лукс, запомни това. Ако общините при строежа на блоковете ,по точно при одобрението на проектите задължаваха да има подземни гаражи,положението нямаше да е такова.
цитирай
2. pepybg - Прочети внимателно написаното!
06.12.2010 13:23
Никъде не съм написал, че автомобила е ЛУКС!Това е чуждо а не мое мнение, затова е сложено в ("")?
Но съм написал че безплатни неща няма.Сега, като се замисля, може би само сиренцето в капана за мишки, но май и то отдавна е платено!
ТОЧКА
цитирай
3. анонимен - То и хеликоптерни площадки няма, но ...
06.12.2010 13:29
То и хеликоптерни площадки няма, но това не е повод да си паркираш хеликоптера на жълтите павета, щото в двора нямаш къде. Когато някой си купува кола едвали не е наясно с проблема с паркирането. Но си купува и я държи върху тревата. Общината и пари и желание да има, няма как физически да осигури 1 милион паркоместа. Малко е като "нямам пари, затова не си плащам тока".
Тоя начин на мислене се избива само с ефективн корави глоби.
цитирай
4. анонимен - Публикувах малко преждевременно. ...
06.12.2010 13:44
Публикувах малко преждевременно. На територията, на която живеем мирогледа "идиот съм, щото държавата е идиотска" е особено популярен. Но държавата не се състои от марсианци, а от хората в нея (голяма част от които за съжаление имат описаното светоусещане). Общината е длъжна да поддържа инфраструктурата, да поддържа чистотата и т.н. И да санкционира тези, които не се съобразяват с правилата. За това тя разполага с някакъв финансов и административен ресурс. Предполагам, протестиращите, че няма къде да си паркират возилито, ако им бъде възложено с наличните средства да изградят паркинзи ще се справят блестящо? Панелките в София са проектирани по време, когато броя коли е бил многократно по-малък и никой не е мислил, че в града ще има 1 милион коли. Но примерно аз живея в нова кооперация, в която има подземен паркинг, като паркоместата се продаваха и се дават под наем в момента. Само трима души си купихме, а останалите паркират на тревата щото са "тарикати", щото видите ли собственика на кооперацията искал пари. Цялата работа в държавата е подобна - всеки е тука само за малко и всички са му длъжни за нещо, което трябва да му осигурят безплатно. Изобщо причини човек да се държи идиотски - колкото искаш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pepybg
Категория: Регионални
Прочетен: 320740
Постинги: 147
Коментари: 83
Гласове: 227