Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2011 16:37 - И отново на темата "Безобразно паркиране в жк."Сердика" бл.12, на метри от детска площадка" - какво се промени?
Автор: pepybg Категория: Регионални   
Прочетен: 2652 Коментари: 1 Гласове:
0



Автор: DDimitrow

Здравейте,
бих желал да съживя темата "Безобразно паркиране в жк."Сердика" бл.12 на метри от детска площадка", при наличието на два големи полупразни паркинга пред бл. 12 и 12А

Преди това малко хронология на водената кореспонденция с район "Възраждане":

"ВЪПРОС:
Уважаеми господа от Столучния инспекторат и по конкретно от Район "Възраждане".Повече от година се паркира в тревните площи пред бл.12 на жк."Сердика" район "Възраждане".Пред бл.12 и 12А има големи паркинги които стоят незезапълнени с коли, но виждате ли трябва да се паркира върху тревата, на метри от детска площадка, където си играят деца.Рев на форсирани двигатели, изгорели газове и като резултат от това безобразие една разорана картофена нива, която преди се е наричала ЗЕЛЕНА ПЛОЩ!
Няма кой да се занимава с подаване на жалби, просто си свършете работата.Подаден ви е сигнал и може да го проверите.Вашите инспектори могат да минат по всяко време, да регистрират и да санкционират нарушителите!Колите се паркират постоянно, те имат регистрационни номера.Просто си свършете работата за която ние данъкоплатците ви плащаме заплатите!

ОТГОВОР:

Уважаеми потребители на форума,
по повод забавените отговори на вашите питания, от името на Столичен инспекторат, ви моля за малко търпение. Поради обилния снеговалеж служителите на СИ са доста ангажирани /работят по 24 часа в денонощието на смени/, за да може да се организира снегопочистването на Столицата. В рамките на няколко дни всички засегнати въпроси ще бъдат дискутирани и ще бъдат публикувани отговори. Извинете, че аз не мога да коментирам засегнатите теми, а това е поради една проста причина- като системен администратор на Столичен инспекторат нямам необходимата подготовка и компетенции за това. А и като цяло споделям житейската философия - Нека всеки да се занимава с това от което разбира.

ВЪПРОС:

Г-н kazaldjiew , 
проверихте ли сигнала подаден от мен за бл.12 жк."Сердика", р-н "Възраждане".Там наистина е фрапантно-нагло положението.Забелязах, че вече се паркира на метри (буквално) от люлки на които се люлеят деца.Сега като падна снега не се вижда разораната "картофена нива", но като се затопли и започне да се изнася кал от там не ми се мисли!А паркинга (голям паркинг) стои наполовина празен!?

Здравейте, 
отново ще поставя на вашето внимание много старото питане на което никакъв отговор не получих, а именно:

"...Уважаеми господа от Столучния инспекторат и по конкретно от Район "Възраждане".Повече от година се паркира в тревните площи пред бл.12 на жк."Сердика" район "Възраждане".Пред бл.12 и 12А има големи паркинги които стоят незезапълнени с коли, но виждате ли трябва да се паркира върху тревата, на метри от детска площадка, където си играят деца.Рев на форсирани двигатели, изгорели газове и като резултат от това безобразие една разорана картофена нива, която преди се е наричала ЗЕЛЕНА ПЛОЩ!
Няма кой да се занимава с подаване на жалби, просто си свършете работата.Подаден ви е сигнал и може да го проверите.Вашите инспектори могат да минат по всяко време, да регистрират и да санкционират нарушителите!Колите се паркират постоянно, те имат регистрационни номера.Просто си свършете работата за която ние данъкоплатците ви плащаме заплатите!..."

ОТГОВОР:

Здравейте,относно подаден от Вас сигнал- Районен инспекторат Възраждане системно работи по проблема с паркирането на МПС в тревните площи и детски площадки в ж.к.Сердика бл.12 и бл.12А.Извиняваме  се,че късно Ви отговаряме,но възникна в периода от подаване на Вашия сигнал технически проблем до момента.Ежедневно съставяме на място Констативни протоколи с приложен снимков материал и налагаме глоби с квитанции в размер на 40лв.Някои от нарушителите се явяват в офиса на Столичен инспекторат район Възраждане и заплащат доброволно глобата.Продължава работата по неправилно паркираните коли в зелените площи,като нарушителите които продължават да паркират в зелените площи принудително ще им бъдат извозени МПС.Призоваваме водачите на автомобили да паркират на разрешените за целта места и да не се паркира в зелените площи и детски площадки.
Да не допускат нарушения по Наредбата за организация на движението на територията на СО и Наредба за изграждане,поддържане и опазване на зелената система на СО.

ст.инспектор р-н Възраждане:Д.Кузманова

ОТГОВОР:

Благодарности на ст. инспектор р-н Възраждане Д.Кузманова за отговора на сигнала.Бъдете сигурни , че тези благодарности ще се появят и в други източници.Благодаря отново!

Въпроса е дали ще има ефект от действията ви.Поне доколкото имам наблюдение, такъв за сега няма!Разбирам сложността на проблема, но тук случая е просто нагъл.При условия че има 1/3 незаети места от паркинга да паркираш в калта, да съсипваш тревната площ и детската площадка!?Ами според мен това е малоумие.

ВЪПРОС:

Уважаема Д.Кузманова,
мисля, че проблема остава.Продължава да се паркира по същият безобразен начин.Не знам кой и къде го глобявате, не знам на кой съставяте протоколи.Предполагам, че не ми отговаряте за да отбиете номер.Аз има къде да пиша по тази тема, има къде да ви похваля или да ви наругая!Моля ви свършете си работата, така както трябва!Благодаря за вниманието.

ОТГОВОР с реален резултат. (приложен снимков материал)

http://pepybg.blog.bg/regionalni/2010/03/24/prinuditelno-vdigane-na-nepravilno-parkirali-avtomobili-ot-t.517285

Здравейте,изпращаме Ви снимков материал направен на 23.03.2010г. на паркирана кола в зелените площи в близост до детската площадка в ж.к.Сердика бл.12 и бл.12А и кола паркирала в зелените площи до бл.12А,която докато траеше процедурата по извозване с паяк беше премахната от собственика,съставени са констативни протоколи на нарушителите.Ежедневно ще продължаваме да осъществяваме контрол.
ст.инспектор р-н Възраждане:Д.Кузманова


Неслучайно публикувам хронологията на кореспонденцията със Инспекторат - район "Възраждане", за да се види че това се случва преди миналата зима (2009) инспектората е бил ангажиран със снегопочистване и т.н.От тогава е минала една година до днс и нищо не се е променило.Напротив, стана по зле понеже под бл.12 има магазин за хранителни стоки и зареждането му става от към паркинга.Това са товарни камиони които паркират докато се изчакват да разтоварват в тревата на същото място където паркират и автомобили (само че през нощта), а понеже през деня е свободно (камиони разтоварващи стока).Представете си ако някое дете от съседните люлки пребяга пред камионите (те маневрират и не го забележат) какво ще стане?Виновни ли пак ще търсим?

Уважаеми господа, там се паркира денонощно.Няма делник, няма празник, няма събота и неделя!Единствения начин да се спрат е да поставите  колчета.По друг начин не мисля, че ще се реши въпроса с това безобразно паркиране.Правени са не еднократно забележки, Вие ги вдигахте и глобявахте (факт така беше, за което се благодари), не проблема не се реши трайно.Паркинга пред бл.12А пак стои с достатъчно паркоместа денонощно.

Повдигам отново тази тема понеже след 2-3 месеца ще се затопли, излизат майки с колички, деца се гонят на площадката, уважаеми господа трябва ли да стане белята?Не, не трябва!Направете необходимото това безобразно паркиране ДА СПРЕ!
Благодаря!


Нека да пожелаем за много години на ст.инспектор р-н Възраждане:Д.Кузманова, въпреки че това което тя обеща не се изпълни!В мен остава едно неприятно чувство от един некоректен и непочтен човек, за съжаление длъжностно лице.Тази жена излъга.Ако има чест и достойнство, то тя трябва да си подаде оставката незабавно.Единственото което ме радва, че наближават избори и тогава ще се види "кой кум, кой сват, кой на булката брат".И още един библейски цитат"ВСИЧКИ ВКУПОМ СЪГРЕШИХМЕ! И ВСИЧКИ ВКУПОМ ИЗЛИШНИ СТАНАХМЕ", да напомня все пак и на шефката на Столичния Инспекторат Веска Георгиева, че отдавна се чака и нейната оставка!





Гласувай:
1



1. therainss - Ужас, ужас...
03.01.2011 16:43
Лошото е, че и в други градове, освен в София (например Стара Загора) тая тенденция придобива страшни размери...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pepybg
Категория: Регионални
Прочетен: 319792
Постинги: 147
Коментари: 83
Гласове: 227