Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2010 10:31 - Системно около 15-20 автомобила паркират в зелената площ на ул. "Янко Забунов"- София.
Автор: pepybg Категория: Регионални   
Прочетен: 1167 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.07.2010 17:07


Автор на текста:Geletron

"Здравейте, пиша ви във връзка с това че системно около 15-20 автомобила паркират на зелената площ между улицата и тротоара на ул. "Янко Забунов". Точното местоположение е на 5 метра от ъгъла на ул. "Янко Забунов" и бул. "Витоша", посока стадион Раковски. Положението никак не е красиво, вече са изкопани големи кални ями на мястото на зелените площи и автомобилите продължатат най-нагло да паркират по забранените участъци. Преди около 1-2 месеца се обадих и подадох сигнал и вашия колега ме увери, че ще минат инспектори за да проверят за нередностите, не съм сигурен каква е процедурата, но по-късно вечерта минах и нямаше никакви отличителни белези като фишове, актове или поне някой да бе преместил колата си. Явно никой не е обърнал внимание на сигнала ми, надявам се този път да не се получи отново така!
Благодаря!"

Отговорът на:Инж. Веска Георгиева - Директор Столичен инспекторат

"Зравейте,
То това с глобите е хубаво нещо и съм съгласна, че трябва да се глобява повече, само че:
1. Представете си колко автомобили в София и колко ли от водачите им спазват правилата за паркиране.
2. В един район инспекторите са между 10 и 15 и паркирането в зелени площи не е единственото им задължение
3. Процедурата по глобяване е най- ефикасна ако на нарушителя се състави акт /за сведение- за първите 6 м. на 2010 г. СИ е съставил над 4000 акта/, но процедурата по съставянето на актовете не е лесна и не защото инспектора го мързи , а защтото така е по закон:
а/ Уцелваш нарушителя в момента на нарушението и ако случайно с теб има полицай му снемаш личните данни и му съставяш акта
б/ Заснемаш автомобила, изпращаш номера в КАТ и те бързо ти дават името на собственика. Пишеш акта в негово отсъствие и го изпращаш на посочения адрес на нарушителя. Едва след това изпращаш акта на районния кмет за съставяне на наказателно постановление. Стойността на наказателното постановление е до 500 лв.
в/ За първите 6 м. на 2010 от тревни площи, принудително са преместени 1661 автомобила.
в/ Глобите с квитанции са до 50 лв.
Толкова относно милионите които могат да постъпят в общината, но относно нарушителите съвсем не сме разколебани да глобяваме до дупка.

Инж. Веска Георгиева - Директор Столичен инспекторат

Коментарът на:Viktor

"така -  цялата власт в момента е в ръцете на ГЕРБ - тази на държавата, тази и на столицата

е айде убедете ме, че няма как така да се променят законите и наредбите, че нещата да се случват много по лесно и бързо както е в "белите държави"  
и  процедурите по установяване и налагане и събиране на глобите на нарушители от всякакво естество  да не се случват както се казва мигновенно !

в 21 век живееем, България е страна на ЕС

желание липсва  нищо друго

от 100  кладенеца вода се носи и се обяснява как нищо не може да се случи, вместо да се прави така.,че да се случва.....

4000 акта за 6 месеца -   толкова на ден може да се съставят с оглед на нарушенията които са повсеместни

глобете го един такъв нарушител с акт от 500 лева едноктратно и гарантирано следващия път ще внимава къде и как спира

и 4000 акта по 500 лв   е само 2 милиона - на ден ако общината реши да си ги вземе !!!!!!


ако трябва увеличете щата на първо време - сложете % на наказващите,  като се научат по голямата част от тях как и какво не бива да се прави, после с по-малко хора ще се постига същата ефективност

стига мрънкане и оправдания - търсете и налагайте ефективни решения

искам да живея в чиста и подредена столица със зелени площи и детски площадки и тротоари които не са буренясали змиярници или паркинги ......
искам на улици и булеварди като има сложен знак спирането забранено , зад него да няма наредени десетки коли и никой нищо да не прави, нито от КАТ нито от общината.....
явно много искам, ама си плащам данъците, а насреща само празни думи
докога??


Отговор на:MayDay

Уважаема инж. Георгиева,

Разберете, че ни писна от оправдания! В моя (а и не само) опит в комуникацията със Столичен Инспекторат преобладава усещането за фиктивни действия, за симулиране на дейност, безкрайни оправдания и като цяло нищожен резултат. Лично аз от месеци (по точно от Април 2010) си хабя собственото време и нерви в опити да накарам общинските служители да си свършат работата. Сигнализирах на "горещия телефон", на районните инспектори по телефон, написах писмена жалба в Столична община, срещах се лично с инспектори, всеки ден се чувам с тях, за да ги сигнализирам за ЕДНО И СЪЩО ЕЛЕМЕНТАРНО НАРУШЕНИЕ! Кофите с бетон и щайгите седят всеки ден на едно и също място, нарушителя седи до тях. Чух най-различни оправдания от типа :

1. Процедурата е сложна и отнема време
2. Силвио Берлускони е на посещение и сме заети
3. Запознати сме с нарушението, но дебнем нарушителя на местопрестъплението, за да му съставим акт.
4. Когато в мое присъствие главната инспекторка + нейна колежка хванаха нарушителя "в крачка" знаете ли какво се случи? НИЩО! Нарушителя псуваше както инспекторките така и мен, а те сядаха със сведени глави и само мълвяха "нямате право". Защо не му бе съставен акт, след като Инспектората беше запознат с нееднократното нарушение (имаше и много свидетели+снимков материал и писмена жалба) остава загадка.

Аз продължавам всеки ден да звъня и да сигнализирам за същото нарушение! Всеки ден ми се благодари с любезен тон, казва се "ще вземем мерки" а резултата познайте какъв е? НИКАКЪВ!

Далеч съм от мисълта, че инспекторите трябва да дежурят денонощно и да дебнат конкретния нарушител, но както беше казано по-горе, би могъл да бъде съставен акт и наложена глоба, която да има наказателен и превантивен ефект! Загадка е обществото поради какви причини администрацията отказва да изпълнява функциите си на пълен капацитет! Догадките и предположенията всеки може да си ги направи - мързел, корупция, некомпетентност, нежелание, нормативни неуредици, недостатъчни ресурси и т.н.
С цялото ми уважение, госпожо Георгиева, Ваша е отговорността и задължението да накарате системата да работи нормално! Писна ни от оправдания и принципа на МАСОВАТА БЕЗОТГОВОРНОСТ! Вие ще се оправдаете с кмета, кмета с премиера, премиера с Големия Взрив!
Лесно е да се дават интервюта по телевизията и да се бие някой в гърдите като е свършил работа за 5 пари (пример: поставянето на табели "Къпането забранено" около фонтаните), но бъдете така добри да поемате и ОТГОВОРНОСТ!
Аз като гражданин и съвестен данъкоплатец категорично съм РАЗОЧАРОВАН И НЕДОВОЛЕН от качеството и количеството на свършената от Столичен Инспекторат работа! Ако бях Ваш пряк работодател и началник щях да предприема най-крути мерки! И в заключение бих искал да ви припомня една стара мъдрост -

"ДЕЛАТА КАЗВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ДУМИТЕ!"

...В заключение кога  инж. Веска Георгиева - Директор Столичен инспекторат
ще  си подаде оставката? Как да не и я поиска човек?Но такива като нея и не само страдат от гьонсуратлък, нямат чест и достойнство, а мрънкането и оплакването им е ежедневие.Понеже ние плащаме, ние и ще изискваме!Запомнете го много добре.
Крайно време е прокуратурата да се самосезира за пресъпното бездействие на инспектората и в часност на  инж. Веска Георгиева - Директор Столичен инспекторат
Убеден съм че там ще лъснат безкрайно интересни неща!

п.п
Текстовете се публикуват без редакторска намеса.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: pepybg
Категория: Регионални
Прочетен: 320831
Постинги: 147
Коментари: 83
Гласове: 227